Recept van Theseus, vroeger een kringmaaltijd met echte kip, nu een bijna veganistisch go-to mealpreprecept.
Ingrediƫnten
- Vegetarische kipstukjes
- Boontjes
- Ananas
- Kokosmelk
- Roomboter
- Groentebouillon
- Ui
- Rijst
- Bloem
- Kerriepoeder
- Cayennepeper of Chilivlokken
Variatie
Als je rijk bent, kun je kipbouillon en echte kip gebruiken. Goed van tevoren de kip in de bouillon mikken, richting het eind van het koken uit elkaar trekken en aan de saus toevoegen.
Afhankelijk van je publiek kun je bezuinigen op suiker en vet. Houd er rekening mee dat je mogelijk minder bloem kan gebruiken als je weinig boter gebruikt.
Bereiding
Snijd de ui in stukjes.
Bak de boontjes volgens de verpakking, voeg de kipstukjes toe zodat ze tegelijk klaar zijn. Doe het dan in een kom zodat je de pan weer vrij hebt.
Zet de rijst op.
Smelt de boter in de pan en fruit de ui eventjes. Zet de pit zachter of haal de pan van het vuur af. Voeg de bloem toe. Een paar eetlepels, of totdat de boter bijna geen bloem meer opneemt. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg de kerriepoeder en andere specerijen toe. Voeg nu ook de kokosmelk toe en een beetje (of veel) ananassap.
Roer voorzichtig tot al het vocht opgenomen is. Voeg water toe om de saus dunner te maken. Proef nu de saus en maak aanpassingen naar wens.
Giet de bak leeg in de pan en roer alles om. Op laag vuur nog even laten staan met een paar keer omscheppen.